Stéphanie de Geus

Lekkerschrijven-driedaagse

stephanieJuly 22nd, 2009 door Stéphanie de Geus

Van 25 tot en met 28 juni werd er in Milonga, in het Franse dorpje Le Coq Banni voor de eerste keer een schrijfdriedaagse gehouden. In totaal waren er veertien mensen op dit inspirerende weekend aanwezig. Het weekend was een initiatief van Ellis Flipse en Netty van Kaathoven.
Op de donderdagmiddag waren de deelnemers vanaf vier uur welkom en werd er om zeven uur gezamenlijk gegeten. Die avond werden de deelnemers nog niet aan het werk gezet, maar mochten ze onder het genot van een glaasje wijn om het kampvuur zitten.

’s Ochtends werd iedereen echter om half 9 aan de ontbijttafel verwacht, waarna er eerst een gezamenlijk opdracht volgde. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst. De kinderboeken helft werd het bos ingestuurd met Ellis, de andere helft bleef bij Netty om teksten te bespreken. ’s Middags werd het omgedraaid. Al ging ‘men’ toen niet het bos is omdat het met bakken uit de hemel kwam. Een kampvuur zat er die avond dus niet in.

Hoewel Ellis en Netty dagelijks een vol programma organiseerde, stond het iedereen vrij om daar een eigen draai aan te geven. Wilde je liever de hele dag in stilte en eenzaamheid aan je eigen verhaal werken, dan was dat geen probleem. Overal in de tuin, onder de tent en binnen zaten mensen te schrijven. Sommigen met pen en papier en anderen met laptops. Tijd om te luieren was er niet, er moest gewerkt worden! Er werd alleen op gezette tijden een pauze ingelast om te eten.

De drie dagen waren echter zo om en veel deelnemers waren van mening dat de ‘driedaagse’ wel uitgebreid mocht worden. Afgesneden van internet, huishoudelijk klussen en andere verplichtingen kwamen sommige na drie dagen pas echt opgang. Ideeën en woorden begonnen te stromen, maar toen was het al weer tijd om naar huis te gaan. Maar tijdens de evaluatie was iedereen het er over eens: “Het was héérlijk! Wanneer kunnen we weer?”
Bron: Stéphanie de Geus
www.stephaniedegeus.nl/wordpress/

 


by

Comments are closed.