Marlies Vaz Nunes

Lekkerschrijven-driedaagse

m4

Van 25 tot 28 juni was ik op schrijfdriedaagse in huis Milonga net buiten het dorp Le Coq Banni in Noord Frankrijk, met dertien medecursisten plus de twee organisatoren, Ellis Flipse en Netty van Kaathoven.
Wat werden we daar verwend! Het enige wat ‘moest’ was op tijd zijn bij de prima verzorgde maaltijden en het enige wat verboden was, was met je schoenen aan de trap op lopen. Nu, daar valt mee te leven.
’s Morgens om 8 uur luidde onze Waus de bel om degenen die dan nog op bed lagen (niet veel meer!) te wekken. Om 8.30 uur was het gezamelijke ontbijt met heerlijke broodjes en Franse kaasjes, maar ook zelfgemaakte jams en Nederlandse hagelslag, appelstroop en pindakaas. Keus genoeg dus. Koffie, thee en sapjes kon je nemen zo veel je wilde.
Na het ontbijt gingen we verder in twee groepen. De ene groep ging er op uit met Ellis: een wandeling door het fraaie bos waaraan een schrijfopdracht verbonden was. De andere groep bleef binnen en besprak onder leiding van Netty teksten die ofwel van huis waren meegenomen ofwel i.v.m. de schrijfopdracht waren geschreven. Men was trouwens volkomen vrij om de opdrachten te doen of om aan eigen werk te schrijven.
Na de lunch wisselden de groepen en gingen de binnenblijvers met Ellis mee naar buiten en gingen de wandelaars naar binnen. Later op de middag was er tijd om aan de opdracht te schrijven, of om aan eigen werk verder te schrijven.
De avond waren we vrij. Dus wat deed men? Lekker luieren en kletsen? Een wandeling maken? Nee hoor. De laptops werden mee naar buiten genomen en er werd geschreven! Geen wonder… De omgeving, de prima verzorging en het samen zijn met zo veel bezielde schrijvers werkten zeer inspirerend. De vingers kriebelden: er moest geschreven worden!
Bron: Marlies Vaz Nunes

marliesnieuws.blogspot.com


by

Comments are closed.