Schrijfbegeleiding

Voordat je je manuscript opstuurt naar een uitgever of een verhaal inlevert voor een wedstrijd wil je natuurlijk dat het staat als een huis. Maar als je intensief met je tekst bezig bent geweest, is het lastig om er objectief naar te kijken.
Sinds 2009 is Inge manuscriptbegeleider en schrijfcoach. Ze heeft diverse auteurs begeleid bij uitgave van hun manuscript bij (reguliere) uitgeverijen en vele jaren voor de NHA gewerkt. Ze bekijkt je manuscript met een verse en kritische blik en laat je niet alleen weten op welke punten je je verhaal zou kunnen verbeteren, maar benadrukt natuurlijk ook wat je juist goed doet.

Mogelijkheden en kosten manuscriptbegeleiding

Na aanmelding ontvang je een vragenlijst die gebruikt wordt om meer inzicht te krijgen in jou als schrijver en het manuscript. Daarna wordt je verhaal grondig gelezen en krijg je schriftelijke feedback op zowel tekst- als verhaalniveau, zoals spanningsopbouw, taalgebruik, dialoog en personages.

Korte verhalen

Het analyseren van korte verhalen (maximaal 5000 woorden) en prentenboeken gebeurt in twee stappen en kost €200*. Je krijgt:

  • een leesrapport met herschrijfadvies
  • na het herschrijven mag je het verhaal nogmaals insturen
  • Inge leest het verhaal weer kritisch en geeft op- en aanmerkingen en (indien nodig) herschrijfadvies

Mocht je aan deze twee feedbackrondes niet genoeg hebben kun je het daarna nog één keer insturen voor €125* of weer het ‘pakketje van twee’ nemen.

Lange(re) verhalen

Voor het analyseren van een manuscript tot 50.000 woorden wordt €375* gerekend. Elke 1000 woorden daarbovenop kost €8*. Je krijgt:

  • een grondig leesrapport
  • herschrijfadvies
  • de mogelijkheid per mail of telefonisch te overleggen en aanvullende vragen te stellen

Schrijfcoaching

Schrijfcoaching is volledig maatwerk. Gezamenlijk wordt bekeken wat er nodig is om je manuscript te vervolmaken. Schrijfcoaching is met name geschikt voor publicerend auteurs en schrijvers die kennis hebben van de voornaamste schrijftechnieken en willen proberen te debuteren. Individuele schrijfcoaching kost €85* per uur.

Interesse?
Vraag vrijblijvend informatie aan via info@ingedebie.nl.

*de bedragen zijn exclusief 21% BTW