Suzanne Peters

schrijfmeeLekker Schrijven schrijfvijfdaagse

Zoals ik in mijn eerdere column als schreef, zou ik naar Frankrijk gaan om vijf dagen aan een nieuw boek te werken. Het was mijn eerste keer en wat heb ik genoten!
Mooie locatie
Milonga is een schitterend gebouw in Frankrijk, net over de Belgische grens. Het ligt vlakbij een bos en je kunt er terecht om even weg te zijn van huis en je creativiteit te stimuleren. Helaas was het niet echt mooi weer, want lange wandeltochten heb ik amper gemaakt. Toch had het mindere weer ook veel positiefs te bieden: extra hard aan het werk.

Heerlijk eten
Thuis heb je veel verplichtingen. Eten koken, afwassen, het huis opruimen. Tijdens een schrijf-vijfdaagse in Milonga heb je deze zorgen niet. Er wordt voor je gekookt. En hoe! Heerlijke biologische gerechten. Wilde zalm met mosterdsaus, spaghetti met pesto, zelfgemaakte bonbons en natuurlijk lekkere zelfgemaakte jam voor op de broodjes. Vijf dagen lang genieten dus van smakelijke maaltijden. En overdag kun je drinken pakken. Vruchtensapjes, koffie of kiezen voor de lekkere kruidenthee.

Andere schrijvers
Het voelt heel vertrouwd om met een groep andere schrijvers in één ruimte te zijn en allemaal met hetzelfde bezig te zijn: een boek/verhaal schrijven. Hobbyschrijvers en gepubliceerde auteurs, alles bij elkaar. Toch begrijp je elkaar en kan het voor veel nieuwe inzichten zorgen. Even vast met je verhaal? Praat er eens over met iemand anders en wellicht komt er iets uit dat je goed kunt gebruiken. Ook dit heb ik kunnen ervaren. Het is ontzettend fijn om te weten dat de mensen om je heen precies weten.

Productief
Ik ben tijdens mijn vijf dagen in Frankrijk enorm productief geweest. Het was een uitstapje dat ik echt even nodig had om mijn hoofd leeg te maken, zodat er ruimte kwam voor een nieuwe roman. Dat is gelukt. Hoofdstukken geschreven, bijgeschaafd en lekker brainstormen met collega’s. Een nieuwe roman in 2013 gaat er zeker komen, met dank aan deze dagen weg.
Nu ben ik weer terug in Nederland en de vraag die me vooral wordt gesteld: ‘Hoe was je vakantie?’
Vakantie? Keihard werken is geen vakantie! Maar ondanks dat is het wel voor herhaling vatbaar. In september ga ik weer!

Bron: Suzanne Peters
Schrijfmee.nl


by

Comments are closed.