Een week schrijven in Frankrijk

Een week schrijven in Frankrijk

Posted by:

werken in frankrijk26-4-2016

Schrijven, Frankrijk, lekker eten, schrijven, zon, kampvuur, wandelen, kerkjes, schrijven,  lezen, auteurs oh.. en schrijven! Afgelopen week zat ik een week lang met een groep auteurs in Frankrijk en heb ik keihard aan een nieuwe roman gewerkt.

Schrijfweek

Twee keer per jaar gaat een groep auteurs naar de Lekker Schrijven Schrijfweek. Ik ben er al meerdere keren geweest en het is iedere keer iets waar ik naar uitkijk. Met z’n allen werken we aan onze toekomstige boeken en de sfeer die er hangt is absoluut fantastisch.

Ziekjes

Minder leuk is het wanneer je de nacht voordat je naar Frankrijk gaat geen oog dichtdoet, omdat je enorm veel keelpijn hebt. De heenrit was een ware hel, omdat ik me belabberd voelde en ook bij aankomst was ik alles behalve fit. Ik was een betere zombie dan de zombies in The Walking Dead en ik vreesde dat ik deze keer niet zo veel zou schrijven. Gelukkig voelde ik me al een stuk beter toen ik een paar avonden op tijd naar bed ging. Slapen in Frankrijk is heerlijk, omdat het er zo lekker rustig is. Geen auto’s, geen straatverlichting. Wel een uil, die je ’s nachts kunt horen. Het is de beste plek om te slapen wanneer je probeert om weer beter te worden.

Schrijven

Omdat ik me snel weer beter voelde, heb ik gelukkig nog wel een heleboel kunnen schrijven. Ik heb gewerkt aan mijn nieuwe roman en ik ben een heel stuk verder gekomen. Het werkt ontzettend motiverend om aan je boek te werken, omdat je om je heen alleen maar mensen ziet die ook aan het schrijven zijn. Wat ook heel fijn is, is dat je met mensen kunt praten over het boek dat je aan het schrijven bent. Je krijgt tips, geeft anderen tips en leest boeken die te maken hebben met schrijven.

Fijne sfeer

Zoals gezegd, hing er een geweldige sfeer. Alles mag, niets moet. Mensen zitten midden in de tuin te schrijven, anderen zoeken een rustig plekje op in een kamertje, weer anderen lezen een boek en weer een andere auteur is in gesprek om zijn of haar boek te kunnen verbeteren. Tel daarbij op meerdere avonden met een kampvuur, waar iedereen voorleest uit eigen werk, heerlijke wijn, nog veel lekkerder eten, superlieve mensen en een paar gezellige huisdieren. Een plek waar je volledig kunt ontspannen. En als je er even tussenuit wilt, dan maak je een wandeling, bezoek je een lokaal kerkje of ga je naar de supermarkt. Heel veel meer is er in de buurt niet te doen en dat is juist zo prettig: dan móet je wel lekker gaan schrijven.

12994414_10154164567201803_8500690503306927701_nLezen

Er werd ook veel gelezen: ook mijn boek werd door een aantal aanwezige mensen gelezen. En dat is doodeng! Want… opeens zie je gezichtsuitdrukkingen, en vraag je je af of het een goed teken is dat er opeens hard gelachen wordt. Gelukkig waren de reacties uiteindelijk zeer positief en kon ik weer opgelucht ademhalen. En ik las uiteraard ook de boeken van mijn collega’s, die eveneens vol zenuwen aan het wachten waren tot ik het boek uit had.

September weer

In september ga ik weer. Ik heb me aangemeld en kan niet wachten tot ik weer kan schrijven in alle rust en stilte en tussen een groep fantastische mensen.

www.suzannepeters.nl

Comments are closed.